Afslibning? Hvad er en afslibning? Klik ind og få svaret her

Har du et traditionelt gulv? så kan afslibning give det et helt nyt liv. Det er dog ikke alle typer af gulve som du kan give en afslibning som et friskt pust. Gulv vinyl kan du for eksempel ikke slibe da det er en gummiagtig overflade. Ved trægulve derimod kan man foretage en afslibning af overfladen så den vil fremstå flot og naturlig. Et trægulv kræver dog en beskyttelse af en eller anden art. Der findes en række typer af gulvbehandling som vi jeg vil komme ind på lidt senere.  Det er enkelt og ligetil når man har den rigtig slibemaskine, rekvisitter og materiale, og her er forskellige processer:

 • en rigtig gulv afslibning af trægulvGulvbehandling
 • Afslibning af bordplade
 • Afhøvling
 • Afslibning af trappe
 • Afslibning af dørtrin
 • Gulvbehandling

 

Afslibning af gulve pris

Gulv priser som de er i dag betyder at man ikke bare anligger et nyt gulv. Det er en bekostelig affære. Derfor er der god grund til at overveje at hyre et gulvservice firma. De specialisere sig i at ligge gulve for privat folk og ikke mindst de hjælper dig med at vælge det rigtige gulv. Vi tilbyder en række forskellige bearbejdnings processer indenfor renovering af gamle trægulve:

 • En rigtig afslibning gør det selvGulvarbejde
 • Renovering af trægulve
 • Afslibning af gulve København
 • Gulvafslibning
 • Afslibning af gulve gør-det-selv
 • Gulvopgaver
 • Gulvafhøvling

Og her udover udføres en række andre arbejdsopgaver til opfriskning af trægulve. Det kunne for eksempel være Gulvarbejde, gulvbehanding, gulvrestaurering, afslibning af bordplade og gulvreparation. Til sidst men ikke mindste er der naturligvis gulvlægning, hvor det gamle trægulv fjernes hvorefter et nyt bliver lagt.

Afslibning af gulve København

Det er nok de færreste der ved det, men så vil jeg lige røbe, at København formentlig er den hovedstad i verden med de fleste massive trægulv målt pr. indbygger. Og her snakker vi ikke tynde klik gulve eller laminatgulve, men rigtige massive trægulve. Det er sjovt at tænke på og tænke over hvorfor danskere benytter træ som deres foretrukne gulvtype. Det har naturligvis noget at gøre med sædvane, men måske grundet kvaliten i træ. Endvidere havde vi jo store skove, lige ude foran døren, i gamle dage. Og her kunne man lige gå ud og save et træ og bruge det som gulvbelægning.  En anden ting som har indflydelse på de mange trægulve i danske boliger er arkitekturen og boligindretningen. Hvor dansk design og dansk arkitektur er tiltrukket af træ som byggemateriale. Og det siges også, at træ netop er verdens mest benyttede byggemateriale.  Har du et trægulv i din bolig så kontakt os og få en billig afslibning af gulve pris.

Alternative gulvtyper til træ

Der er mange forskellige gulvtyper i dag. Vinyl, fliser, trægulve og linoleum. Hvilket et du skal vælge afhænger helt af dine behov. Har du børn ? Har du dyr? Er du single men har lyst at det er nemt at vedligeholde. Tæpper kan for eksempel være en mulighed for dig som ønsker at have noget blødt om fødderne og hvor hjemmet generelt er renligt og der ikke bliver spildt jævnligt.

Gulv afslibning et prisbilligt alternativ

en rigtig afslibning af gulveGulv afslibning er også en mulighed hvis du har trægulve. Det foregår typisk på den måde at gulvservice firmaet sliber dit gulv af 3 omgange. Den første omgang er en grovslibning, som tager de værste ujævnheder. Dette bliver efterfulgt af en mellemslibning som gør klar til fin slibningen. Finslibningen er for at gøre overfladen glat som baby hud, så det er dejligt og behageligt at gå på. Som afslutning hjælper gulvservice firmaet dig med at vælge den rigtige overflade behandling. Det kan være olie, lak, bejdse, sæbe. Mulighederne er uanede. Så tøv ikke med at kontakte et gulvservice firma for at få hjælp til enten at slibe dine gulve eller anlægge nye.

Gulvafhøvling er en anden mulighed

Der er naturligvis andre alternativer, og et af dem er en gulvafhøvling. Her skrælles det øverste lag af træggulve med en gulvhøvl. Ved gulvahøvling anvendes en høvl som vi kender det fra sløjdtimerne i skolen, den er bare meget større og elektrificeret. Gulvhøvlen har en valse med en masse små knive (klinger) som roterer og skraber høvlspåner af gulvet. Denne behandling benyttes kun ved ekstreme tilfælde hvor gulvet er skævt, har en fernisoverflade, er malet eller såfremt der er en anden form for belægning på gulvet. Ved en afhøvling er det nødvendigt at dykke alle søm 3 – 4 mm, og det tilrådes ikke at gå i gang som gør det selv arbejde.  Afslibning af gulve gør det selv er en mulighed for utrænede men en afhøvling kræver ekspertise og mange års erfaring.

Afslibning af dørtrin

Det giver en bedre helhed når gamle trægulve og dørtrin kommer til at ligne hinanden. Afslibning af dørtrin og afslibning af trappetrin. Sammenhængen imellem de enkelte rum i boligen bliver styrket.  Trapper og trappetrin opfriskes med en lille håndholdt gulvslibemaskine samt en hjørnesliber. Disse 2 maskiner indgår også i de maskiner der anvendes ved slibning af gulvene.

Gulvbehandling hvid lak

Når trægulvene har gennemgået den helt store tur og er blevet afslebet, så er det tid til en beskyttende behandling. Her er en gulvbehandling med olie, lak eller lud nødvendigt. Der findes kombinationer af de forskellige behandling, blandt andet:

 • Afslibning af trappe, afslibning af trappetrinHvid lak
 • Hvid lud
 • Hvid sæbe
 • Farvet olie
 • Farvet bejdse
 • Maling

Hvad er en gulvbehandling egentlig? Ser du, når et trægulv er blevet afslebet, så kommer det til at så helt uden beskyttelse. Træet bliver trådt på, trampet på, leget på og meget andet. Derfor er det meget udsat for enhver form for brug såfremt det ikke har en beskyttende overflade.  Og i en naturlig forlængelse af gulvafslibningen vil en påføring være naturligt, og derfor udfører de fleste gulvfolk også for- og efterbehandling i forlængelse af hinanden.

Få besøg af en gulvmand

Det kan godt være lidt svært at finde den rette gulvmand til opgaven. Hvordan er gulvafslibning pris? Hvad er ventetiden? Og hvor lang tid tager gulvarbejdet? – Der opstår en række spørgsmål som det er rart at få besvaret.  En god idé er at ringe rundt til en række gulvfirmaer og få en dialog. Her kan du stille dine spørgsmål og få et svar. Du vil lynhurtig kunne mærke om kemien er til stede og om gulvmanden i den anden ende af røret kender har forstand på det han taler om. Alternative vil du altid kunne ringe til os, vi tager telefonen alle dage, også aften og weekend. Lad os få en snak om dine trægulve, det er gratis og helt uforpligtende.