Gulvafhøvling af nedslidte gulve

Har du fundet netop dét gamle tørreloft i København, som får dig til at føle dig som i New York. Og er eneste minus et kedeligt gulv, der bærer præg af slidtage fra mange fødder, der i tidens løb har hængt vasketøj op.

  • Så er gulvafhøvling det, der skal til, for at forvandle din bolig til netop det du ønsker.
  • Med en gulvafhøvling kan de gamle bræddegulve forvandles til lyse og attraktive gulve.
  • Gulvafhøvling anvendes på nedslidte gulve, hvor en gulvafslibning ikke er tilstrækkelig.

Har et gammelt gulv været behandlet med fernis i mange år, kan der typisk være et lag, som skal høvles væk, før en afsluttende gulvafslibning kan foretages.

gulvafhovling af nedslidte

Gulvafslibning

 

Gulvafhøvling giver nyt liv til gamle gulve

Gulvafhøvling og gulvafslibning er to forskellige ting. Gulvafhøvlingen foregår med en maskine, der udstyret med to eller flere knive og typisk høvles en til tre millimeter af gulvet. Efter afhøvlingen foretages efterfølgende en almindelig gulvafslibning, så gulvet efterfølgende fremstår plant og jævnt. Her anvendes maskiner forsynet med sandpapir i forskellige tykkelser, så gulvet ender med at stå flot og glat.

Så har du fundet dit fremtidige hjem på et gammelt tørreloft, skal du ikke tøve, fordi du synes gulvet er for mørkt. Det råder en god gulvafhøvling med efterfølgende gulvafslibning bod på.

 

Gulvafslibning efterfølgende

Så du skal ikke give afkald på dine drømmes bolig, blot fordi gulvet ikke passer ind i drømmene. Du kontakter din fagmand, der foretager den nødvendige gulvafhøvling efterfulgt af en gulvafslibning. Og din bolig fremtræder efterfølgende præcis, som du ønsker det. Hvad enten det er stilfuld elegance eller rustik charme.

 

Efter gulvafslibningen

Fagmanden tager sig af gulvet, men du skal bestemme, hvordan din bolig skal se ud fremover. Og hvor meget tid, du vil investere i vedligeholdelse.

Så du skal afgøre om du vil have lak eller ludbehandling – eller måske et indfarvet gulv i en trendy farve.

Skal gulvet være lyst eller mørkt? – dit første valg er at kontakte en fagmand for  professionel gulvafhøvling eller gulvafslibning.