Hvad er ludbehandling

Det var så flot, dit gamle plankegulv, da det stod der nyslebet. Så ludbehandling sagde du med det samme, da din gulvafsliber spurgte til, hvilken efterbehandling, du ønskede.

Nu havde du endelig fået de gamle linoleumsgulve taget af, og alle limrester var fjernet, så nu ville du have trægulv for alle pengene. Så ludbehandling forekom indlysende, for så kunne gulvet fremstå smukt lyst og se næsten ubehandlet ud.

Med en ludbehandling bevarer gulvet sit lyse udseende, da ludbehandling hæmmer træets naturlige gulning.

Men en ludbehandling kan ikke stå alene som overfladebehandling. Ludbehandling er alene en forbehandling inden sæbe- eller oliebehandling.

 

gulvafslibning ludbehandling

gulvafslibning

Ludbehandling eller linoleum

Et gulv fremstår efter en ludbehandling som smukt, men er i for eksempel et køkken temmelig sart.

Ludbehandling beskytter ikke effektivt mod pletter, spild af væske og andre stænk, der nemt kommer i et køkken. Og det kan være krævende at vedligeholde. Ludbehandling kan som nævnt ikke stå alene, og efterbehandling med olie eller sæbe skal ske ofte, for at holde gulvet pænt.

Så måske har du fået den tanke, at linoleumsgulve ikke er så dumme endda.

Linoleumsgulve får mange til at tænke, det er lidt mormoragtigt, men det er ingenlunde tilfældet i dag.

Linoleumsgulve fås i mange udgaver, kvaliteter og farver. Det er bare at vælge, hvad der passer bedst til din bolig.

 

Stort udvalg i ludbehandling

Linoleumsgulve har i de senere år opnået stor popularitet, og med god grund.

Linoleumsgulve er af 100 procent naturmateriale, og dejligt blødt at gå på – og i modsætning til gulve, der har fået ludbehandling, er de vældig nemme at rengøre og vedligeholde.

Du kan få linoleumsgulve i ensfarvet eller med en let marmorering. Du kan få linoleumsgulve i fliser eller baner – i lyse farver og i stærke farver.

Og linoleumsgulve er slidstærke og skal blot støvsuges og vaskes med en gulvklud og vand tilsat lidt linoleumsplejemiddel.

Så er ludbehandling ikke længere sagen, bør du overveje at få lagt linoleumsgulve i stedet.