Maling af gulv – maling af trægulv

Ikke alle trægulve er lige kønne, når først gulvtæppet rulles væg, eller linoleumsgulvet og det underliggende pladeunderlag fjernes. Og selv om du sliber, er det ikke sikkert, du bliver tilfreds med resultatet.

Maling af gulv vinder frem, og der er noget charmerende over et trægulv, der har fået maling, synes mange. Det minder om lyse sommerdage i farmors sommerhus – sådan lidt Carl Larssonagtigt fra den gang, hvor maling af trægulv var noget helt naturligt.

Tænk på, hvor indbydende dit soveværelse vil blive, hvis du køber maling i en lys farve, der matcher din sengetæppe og gardiner. Efter maling af trægulv er det nemt at holde, og soveværelset udsender signal om lys og ro.

Maling af gulv – maling af trægulv

trægulv

 

Køb god maling til dit trægulv

At vælge maling af sit trægulv kan være af lyst – men også indimellem af nødvendighed, fordi det gamle gulv er blevet slidt og trist at se på.

Maling af gulv kan i øvrigt også foretages i badeværelser, for der findes maling til gulv, der også kan anvendes på fliser og beton.

Men vil du anvende maling til dit trægulv, er det vigtigt, du forbereder gulvet godt, før du dypper penslen i maling.

 

Maling af gulv og trægulv

Du skal også undersøge, om maling vil binde på dit gulv. Det gør du ved at komme maling på et lille område af dit trægulv, og efter et døgn kradser du i lakken med et stykke metal, for eksempel en mønt. Hvis malingen ikke springer af, kan du fortsætte – men hvis den maling, du har kommet på dit gulv ikke holder, skal du slibe gulvet, før du igen kommer maling på dit gulv.

 

Du kan heller ikke komme maling på ethvert trægulv. Et gulv i fyrretræ vil tage godt imod maling, men er dit gulv af hårdt, tropisk træ, skal du ikke komme maling på. Det tropiske træ er meget olieholdigt, så her vil maling ikke binde på dit trægulv.

Har du gulv af lameller, kan maling godt give et fint resultat, men er dit trægulv olieret, skal du holde dig fra maling.