De mange muligheder med parketgulve

 muligheder med parketgulve

parketgulve

Hvis du som så mange andre er på udkig efter et nyt gulv, så kan du med rette overveje at investere i et parketgulv. Ordet parketgulv går mange næser forbi, og mange er faktisk ikke helt overbevist om hvad ordet indebærer, da ordet har måske ikke den samme slagkraft som godt, gammeldags plankeværk. Dog har parketgulv som den nyere dreng i klassen bestemt fortjent sin plads, og vil altid være et solidt valg når det bliver tid til at bestemme sig for et nyt gulv.

Væsentlige fordele ved parketgulve fremfor plankegulve

Parketgulve har nemlig nogle væsentlige fordele over planker, især i form af tekniske fremskridt i måden hvorpå parket gulve er produceret. Lamelgulve er nemlig sammensat af 3 forskellige plader sat på tværs, hvilket gør det til et utroligt slidstærkt gulv, og kan derfor bedre håndtere de mange slag og skrammer som dit gulv kan blive udsat for i løbet af en dag med både børn, hunde og gæster. Lamelgulve er bygget op på følgende måde:

  • Øverst: Finér af en slidstærk træsort
  • Mellemste: 2. kvalitetstræ
  • Nederste: Spånplade

Lamelgulve

De sammensatte plader klarer der til bedre overgangen mellem de forskellige sæsoner, og de medfølgende udsving i temperatur, så hvis dit nye gulv skal være et parketgulv kan du gøre dig sikker på at du har valgt et  nyt gulv som vil føle og holde sig nyt i lang tid fremover.

Varianter af trægulve

Parketgulve kommer også i mange varianter af træ, så et nyt gulv kan bestilles alt efter hvilke træ-ønsker du har, om det skal være ask, eg, fyrretræ eller lignende, så kan du få lavet et parketgulv med den type træ.

Parketgulve kan også fås i sjældnere typer træ, som f.eks. teak, eller valnød, så det er kun fantasien der stiller grænser for hvilket form for nyt gulv du snart kan stille fødderne på.

De rent tekniske fordele som parketgulve har over gammelt plankeværk burde være nok til kunne overbevise de fleste der er på jagt efter et nyt gulv, men parketgulve og dens egnethed i en travl hverdag gør den til et fornuftig valg i et hvert hjem.