Parketgulve og afslibning: noget at bide mærke i.

Hvis dine parketgulve har mistet noget af deres skær, er mat i farven, og har pådraget sig nogle skrammer i konflikten med dagligdagen er det måske på tide at slibe dit gulv. Hvis du tror at dit gulvs forfald er uundgåeligt, og at dette bare hører til at ens gulv bliver brugt, kan du godt tro om igen, for der er faktisk meget du kan gøre for at holde dit parketgulv flot og skinnende i lang tid fremover, bare ved at rense, skrubbe, og nogle gange slibe dit parketgulv.

Parketgulve og afslibning

afslibning

Nogle praktiske råd før du griber værktøjet for at slibe dit parketgulv: søm skal være banket ned så de ikke river dit papir og skader din maskine. Ryd rummet, og fjern store urenheder på dit gulv så det ikke er gamle madrester der pludselig flyver rundt i værelset når du kommer i gang. Derefter er det egentlig bare at komme i gang med at slibe dine parketgulve, og start allerførst med en grov afslibning hvor du bruger noget sandpapir med et lavt korntal. Efter du så har slebet dit parketgulv en gang begynder du så forfra med et finere sandpapir og gentag igen indtil du er tilfreds.

Med parketgulv skal man dog være opmærksom på ikke at slibe for meget. Du kan komme for dybt ned, og ødelægge sammensætningen af dit parketgulv, så var altid varsom med hvor langt ned du sliber. Slib altid langs træet – ikke på tværs medmindre det er noget særligt stridsomt siddende i træt – for at være så skånsom så muligt, og du dermed garderer dig imod ubehagelige overraskelser når du lige pludselig har gjort skade på dit eget parketgulv i et øjebliks overmod. Når du så endelig er færdig med at slibe dit gulv så få det ordnet med enten lak, eller olie for at sætte prikken over i’et, fuldende arbejdet  og beskytte parketgulvet i fremtiden.